Trans – Power – Fist

Transfeminist fury

Ki vagyok és mit akarok / Who I am and what I want?

English version is below! I will always publish bilingual, first in Hungarian then in English.

To English version

Figyelem! A blog elég kemény hangvételben fogalmaz, így a nyugalom megzavarására alkalmas kifejezések és mondatok bőven előfordulnak benne.

Egy magyar transznő vagyok, aki első sorban transz* témákkal foglalkozik, itt a blogon legalábbis. Megadatott, hogy Európa egy szerencsésebb országában élhetem már az életem, így viszont jobban látom a szakadékot amely hazám (és a még kevésbé elfogadó földek) lakóit, gondolkodását és életüket elválasztja a világ boldogabbik felén élőkétől. És látom, hogy mennyi minden elintéznivaló van még itt is.
– Akkor miért nem dolgozol inkább ezekért, ahelyett, hogy itt vered ész nélkül a klaviatúrát? – kérdezhetnéd, ha kaptál volna mikrofont. Dolgoztam, dolgozom aktivistaként, igyekszem előremozdítani az ügyeket. Gondolkodom, érvelek, fogalmazok, alkotok, fordítok, diplomáciázom, hogy már csillagokat látok a sok kellemtől. De ez sokszor sziszifuszi dolog és kevés látható eredménnyel jár, vagy éppen az eredményekből mások profitálnak, esetleg a közös megfeszített munkáért csak kevesen zsebelik be az elismerést. Ezért időnként tele lesz az összes faszom.

Most is egy ilyen időszakomat élem és eldöntöttem, nem fojtom magamba. Ehhez nagy segítséget nyújtott a Gumiszoba, hogy megmutatta nekem: fontos témákról lehet értelmesen érvelve, erős szavakat használva beleüvölteni a világ pofájába a lényeget. Ugyanezt teszem én is.

Rázúdítom az összes felgyülemlett frusztrációmat és dühömet arra, aki elég bátor vagy ostoba hogy olvassa. Olyan szózatot nyomok, hogy a fal adja a másikat… Mert a tököm tele az egész szarral, de tényleg! Nem keresem a népszerűséget, csak megírom, ahogy a maga nyers valóságában látom a dolgok állását.

Ami viszont nem lesz:

Tájékoztatás a transzneműséggel kapcsolatos alapvető információkról. Ehhez rakok ki pár linket, aztán legyen mindenki olyan autonóm, hogy beszerzi a szükséges tudást, ha akarja. Ha meg nem akarja, ne engem zaklasson.

Szexi fotók. Csak azért mert transznő vagyok, nem a szexiparban dolgozom. És ha ott is dolgoznék, az a munkám lenne, ez meg a szabadidős tevékenységem. Aki ilyenekre vágyik keresgéljen a neten, találni fog a szája ízének megfelelőt. Meg vegyen guminőt magának. Aki meg ajánlatokkal zaklatna engem vagy akármelyik másik kommentelőt, úgy kivágom innen, hogy a lendülettől a Jupiterig repül és beépül az amúgy is elég összetett holdrendszerbe, mint mélyfagyasztott hús-meteorit. Köszönöm!

///

Trigger warning! The blog uses a harsh language, so it can be really disturbing with many of its expressions and sentences.

I am a Hungarian transwoman and I handle trans topics mainly, on this blog at least. By fate, I can live a luckier country of Europe by now. Due to this, I can see the rift between citizens of my homeland (and other, even less accepting lands) and their lives and the citizens of the happier part of the world. And I even can see how much to do are here too.

“But why don’t you work on these instead of hitting the keyboard mindlessly?” You could ask if you should have got the microphone. I have worked, and work now as activist, I try to move things forward. I think, reason, pen, create, translate and use diplomacy, so I see stars because of too much gracefulness. These are an exhausting efforts with little visible results or others take the profit of these or the few get gratitude for the hard work of many. So sometimes all of my dicks become fed up with these. This is such a period, and I decided to not repress these. I was helped by Gumiszoba, a Hungarian blog, which showed me that an important topic can be debated by logical but harsh words and shout it all to the face of the world. So I do the same.

So I shout the volley of my massed frustration and anger to all who are brave or fool enough to read. I’ll use such a voice that you’ll be smashed to the wall… Because all of my balls are really filled with this shit! I don’t seek fame, just write the harsh reality what I see.

The things will not be here:

Basic information about transgenderism. I put some links here and everyone can get the info autonomously, if would want. If won’t want, then don’t torment me with this.

Sexy pictures. I don’t work in the sex industry just because I’m a transwoman. And even if I would work that way, it’s my free-time activity. If one want to have such thing will search the net and find something for one’s taste. And buy a rubber doll for self. If someone harasses me or other people, I will kick him/her out so he/she will reach Jupiter and integrate self to the complex moon-system there as a frozen meat-meteor. Thanks!

Advertisements

4 thoughts on “Ki vagyok és mit akarok / Who I am and what I want?

  1. Mélyfagyasztott hús-meteorit. Ez vérfagyasztó! 😀

    Liked by 1 person

  2. De természetesen igazad van. 😉

    Like

  3. kár, hogy nem tudok angolul. Elképzelem, hogy hangzik ez az utolsó hasonlat angol nyelven. (Látom, hogy ott van, csak más látni, és más tudni, milyen a hangulata.) 😀

    Like

Tied a mikrofon / You own the mike now

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s