Anyunak kukija van, apunak meg puncija… / Mommy has weenie, daddy has pussy…

… de neked van-e közöd hozzá?!

To English version

Nemrégiben láttam egy nagyon aranyos videót egy családról. Egy kétgyermekes transz házaspárt mutatott be, akik egymásra találásuk és házasságkötésük után a nemiszervi rekonstrukciós műtétjükre gyűjtött pénzt inkább családalapításba forgatták. Az kispapa vállalta, hogy identitásával szembemenve kihordja a gyermekeiket. A családjukért. A felesége teljes támogatásával természetesen.
Az én szívem már annyira kérges, hogy druidák nemzedékei által kinevelt évszázados tölgyek is a receptért könyörögnek, de még nekem is az jutott csak eszembe, hogy annyira, de annyira cukik így együtt! És emellett felelősen gondolkodó felnőtt emberek, szülők. Öröm volt végignézni a videót a riporter intim együttlétükkel kapcsolatos fölöslegesen kíváncsiskodása ellenére is. Egyben el is gondolkodtatott.
Tényleg, miért is nem él több ilyen pár? Egyszerre konvencionálisak és mennek szembe a sztereotípiákkal. Megmutatják, milyen is egy CSALÁD. Milyen összetartás, áldozatvállalás kell hozzá és milyen jól működik, milyen örömöt ad, ha jól és szívvel-lélekkel csinálják.

Sajnos sok országban még a nem hivatalos elismertetésének feltétele a sterilizáló műtéteken való átesés. Ez alapból lehetetlenné teszi, hogy ott ez megtörténhessen. De még ott is, ahol nem ez a megalázó, a testi önrendelkezést sárba tipró gyakorlat van, sokan annyira igyekeznek  társadalmi nyomásnak megfelelni, hogy úgy mennek bele önként ilyen megváltoztathatatlan eredménnyel járó beavatkozásokba, hogy nem tesznek félre spermiumot/petesejtet. Persze megintcsak előfordulhat, hogy az előre gondolkodó transz valami idióta szabályozás vagy értelmezés miatt a valódi nemében már nem jogosult hozzáférni saját örökítőanyagához…

Buktató van bőven, én meg foghatom a fejem a emberek baromságai miatt is. Mert természetesen ez az édes pár sem kerülhette el, hogy a komment-szekcióban ne ömöljön rájuk mindenféle ocsmány gyalázkodás. Komolyaaaaan! Mi a rákért fáj egyeseknek, hogy apuból bújt ki a két csöppség anno?! Meg hogy anyu termékenyítette meg aput? Mivel kevesebb vagy rosszabb ezzel a gyerekek élete? Ha nem tudnánk róluk a transz státuszukat, senkinek eszébe sem jutna ilyesmi. Bianca és Nick annyira nem hivalkodó és extrém, hogy az már a 100% passable iskolapéldája. Másrészt mivel lenne kevesebb a mocskolódók élete, ha nem hánynák a gennyet ezekre a fiatal szülőkre?

Persze ezzel meg is válaszoltam saját kérdésemet, hogy miért van ennyire kevés ilyen pár. Megintcsak gyűlik bennem a düh. Hogy merészeli egy ilyen társadalom családcentrikusnak nevezni magát?! Meg életvédőnek?! Van a jó család, ami olyan mint a miénk, meg a rossz család, ami nem olyan. De az már nem is család, mi? És itt összefolyik az azonos nemű párok örökbefogadásának ügyével. De ez a transz-család még mindig a keményebb dió. És még addig jónéhány kemény koponyába kell belekalapálni, hogy “A transz-család is ugyanolyan létjogosultsággal bíró család, mint a tied, baszki! A magánéletükhöz közöd meg pont annyi van, mint nekem a bankszámla-egyenlegedhez.”


Bianca-Nick01… but what is that to you?

I have seen a super cute video about a family recently. A trans couple with two children was presented. After they had found each other and married, they spent the money they had spared their genital reconstruction surgery for their family instead. The father took on to be pregnant, going against his own identity. For their family. With the full support of his wife, of course.

My heart is so callous that even professional leatherworkers ask for the recipe, but even I found them soooo cute together. On the other hand they are responsible, serious people and parents. Watching to the video was so joyful, even with the inapropriate questions of the reporter about their intimacy. It made me think simultaneously.

Why don’t exist more couples like them? They are conventional and going against the stereotypes at the same time. They show how a FAMILY looks like. How much togetherness and sacrifice are required, and how well functions if you did well and with all of your heart.

The legal gender change requires sterilizing operations in many countries, sadly. It denies many such families in default. Even where aren’t such laws which crush body autonomy, the pressure of society makes many transpersons to take on these unchangeable results without sparing sperm or egg. Of course, there could be such laws in certain countries which deny the access the transpersons to their genetic material after changing gender…

So there are plenty of tumblers, and I can only facepalm because of the bullshit of the folks. Because even this sweet couple can’t avoid to be targeted with diatribe in the comment section. Come nooooow! Why is it pain in the ass for some of those two little one had come from the body of their daddy once?! And that mommy conceived daddy? Why would be their life less or worse because of this? If we didn’t know their trans status, no one would suggest it. Bianca and Nick aren’t ostentatious and extreme such a degree that they are the object-lesson of 100% passability. And why would be worse of the life of the opprobrious if they didn’t vomit all of this pus on these young parents?

So I have answered my question about why are so few such families. And the anger rises in me again. How dares such a society call itself family-friendly? And pro-life? Are there good family, such as ours, and bad family which not as ours? But they don’t even deserve the title of family, huh? The topic interweaves with the adoption of same-sex couples here. But the trans families even tougher questions. And there are many such tough skulls we have to hammer into that “The trans-family has as much justification as yours, damnit! And you have so much to their private life as I have to your bank account.”