Trans – Power – Fist

Transfeminist fury

A transznők is nők! / Transwomen are women!

17 Comments

A transznők is nők!

To English version

Meg természetesen a transzférfiak is férfiak. Akik meg semleges / két nem közötti / kevert / hol ilyen, hol olyan (genderfluid) stb. irányvonalat képviselnek azoknak annyi előnye van itt, hogy cisz-emberek ez ügyben nem méricskélik őket és hasonlítják magukhoz. De bőségesen többet szívnak az élet más területein, mert még sokkal jobban kilógnak a sorból, mint a magamfajta, aki az 1-es személyi számát utóvizsgán 2-esre javította.

Mindenesetre a “Te nem is vagy igazi nő/férfi!” szöveget minden sorstársammal együtt legalább ezerszer megkaptam. És még egy párszor meg is fogom/fogjuk. Ez az ára, ha őszinte az ember másokkal, basszus! Röviden visszautalnék az első bejegyzésben lévő hasonlathoz. Nem fröccsöntött műanyagból készültünk, baszki, és nem gyártósoron!

Jobb esetben az ember nemisége a fejében alakul ki és nem a két lába között csúcsosodik ki. Csak azt kellene végre felfogni, hogy senki, – érted?! – SENKI nem férfinek vagy nőnek születik, maximum hím vagy nőstény egyednek. Aztán a biológia, a tudat/alatti, neveltetés és a társadalmi nyomás összessége dönti el, mi válik a gyerekből.
Persze tudom, mégis sokaknak gyakran ott csúcsosodik, hogy majd’ kiszakítja a nadrágot. És ők azok, akik leginkább kétségbe vonják a valódiságunkat. És ezt arra alapozzák, hogy mi van a két lábunk között. Vagy mi VOLT ott, az életünk egy részében. Na, ők, akik megmaradtak a hím példány szintjén. Persze büszkén férfinek hiszik magukat! Ezen röhögnöm kell. Viszont a társadalom is akként kezeli őket. Ez esetben választhatok, hogy vagy sírok vagy felkúr az ideg. Miattuk pedig nem fogok sírni, az tuti! Viszont most hozzájuk szólok, úgy, hogy ők is megértsék.

Hahó, “mókuskáim”! Tudom, mi jár a fejetekben velünk kapcsolatban! “Ha most megdugok EGY ILYET, akkor én buzi vagyok?” “Most puszit kell adnom neki? Fujj, milyen az mááá!” És látom magam előtt a kétségbeesett tekinteteteket, a szájharapdálást, a dilemmát az arcokon. Várjátok, hogy megveregessék a vállatok, hogy “Nem, nem vagy buzi. Pont te, ugyan miért lennél?” Nos, kis barátom, megnyugtatlak, valóban nem vagy buzi. Igazából EGY BŐDÜLETESEN NAGY FASZKALAP VAGY!
Először is, honnan veszed, hogy én csak rád várok, hogy megdugj? Jól elvagyok én nélküled. A kis játékszereim valószínűleg nagyobb örömet adnak nekem, mint te, a legjobb formádban is. Akkor meg miért érdekelne már a nyomorod? Amúgy meg ne is tagadd, hogy anális behatolásról képzelegsz. Akkor meg mi a francot izgat, hogy mi van a végbélnyíláson TÚL? Mert ha a sötétben minden pina egyforma, ugyanez a segglyukakra fokozottan igaz.
Megpuszilni sem kell. Minden női ismerősödet meg szoktad puszilni, amikor találkoztok az utcán? Na ugye, hogy nem! Viszont ne merészeld a mancsodat nyújtani, mert tőből leharapom! Hiszen tudom, hogy ezzel is csak azt jelzed, nem nőnek tekintesz. De hidd el, kölcsönös, én sem tekintelek férfinek. Mint fentebb már kifejtettem.
Persze tudom, a legnagyobb gátlásod, hogy a hozzád hasonló cimboráid mit mondanak majd rólad, ha kiderül a “szégyened”. Amikor összeül a kocsmában néhány sör mellett a Nobel-bizottságotok, és lesújtóan vagy lesajnálóan szólnak arról, hogy az élvezetek nagy habzsolásában kukacos almába haraptál…
Ha eljutna a kis agyadig, hogy csak az a szégyen, amit te annak érzel, mennyivel könnyebb lenne neked is. De nem fog, mert a farkad gondolkodik, nem a fejed…

Még egy apróság. Ti nagyon büszkék szoktatok lenni a harcban szerzett sebekre, hegyekre, mint a férfiasságotok egyik bizonyítékára. Tőlem meg azt várjátok, hogy szégyelljem, rejtsem el a saját hegeimet, mert az zavar titeket. Tehettek nekem egy szívességet: nyaljátok ki a seggem! Nem fogom se letagadni, se elrejteni a hegeimet, se pedig hazudni róluk. Mert ezek az én, élettel folytatott harcom emlékei, hogy ezen az úton lettem IGAZI NŐ, azaz pont olyan, amilyennek magamat látni szerettem volna! Ennél nagyobb igazolásra nincs szükségem.

 

Ui.: Saját és kollektív tapasztalat szerint a nők (legyenek cisz- vagy transzneműek) általában nem ennyire nemiszerv-fixáltak. Így nem csoda, hogy a heteroszexuális transzférfiaknak általában könnyebben találnak párt, illetve sok transznő leszbikus kapcsolatban él.

born this way trans

Transwomen are women!

And a transmen are men, of course. Those who represent themselves as gender neutral / between the two gender / mixed / once this then that (genderfluid) way, have a little advancement in this topic as they aren’t measured and compared with cisgender counterparts. But they suck much enough in any other field of life, because they are even more out of the flock than my kind, which just moved from the box A to B.

Anyway, I and my companions have used to get the “You’re not a real man/woman!” yack-yack a thousand times at least. And we will get it quite a few times. That’s the price of honesty, damnit! I just mention the metaphor of my first post. Heck, we are not made of plastic and not on the production line!

The peak of someone’s  gender/sexuality isn’t between one’s legs but in one’s head, at best. The only thing to grasp is that no one, – do you understand?! – NO ONE births as man or woman, just male or female specimen. Then biology, sub/consciousness, upbringing, education and social pressure together will form the child.
In fact, I know well that there are huge bunch whose gender and sexuality peak between their legs, almost as much to rupture their trousers open. They are who challenge our authenticity. They base their doubt on what is between our legs. Or what WAS there, in a part of our life. Well, they remained to be male specimens. They believe themselves men with pride, of course. I must roar out with laughter about this! But the society consider they as men as well. In this case I can choose of crying or raging about this. I don’t cry about them, that’s for sure! But I talk to them now in a way that they can understand.

Hey, “cutiepies”! I know what goes in your heads about us! “If I fuck SUCH A THING now, would I be fag?” “I have to give a kiss to the face? Yuck, c’mon!” I see the desperate looks, the bitings on the lips, the dilemma on the faces in my mental eye. You’re waiting for someone slap your shoulders “No, you are not a fag. You? Never! Why would you be?” My little friend, I assure you, you’re not a fag, really. YOU ARE AN ENORMOUS DICKHEAD, actually!
First of all, how do you take in your head hat I’m just waiting for you to fuck me? I’m rather well with myself. My little toys can give me more joy than you in your best fettle, probably. So, why I would care with your distress? By the way, you fantasize about anal intercourse, don’t you? Then what the shit do you care what’s OVER the anus? Just because, if all the cunts are the same in the dark, this would be increasingly true with assholes.
You needn’t kiss me on the face either. Do you do this with every woman you know when you meet? There now! But don’t dare to offer your paw, I’ll bite it from the stud! I know that you sign that you don’t consider me a woman. Believe me, it’s mutual, I don’t consider you a man either. As I explained it above.
Of course, I know that your biggest inhibition is what will be the opinion of your like-minded pals, when your “shame” turns out. When your Nobel-committee comes together in the pub with some pints of beer, they say woefully or with sorry for a fool about biting into a wormy apple during your life of hedonism…
If you could grasp the only shame is that you feel so, your own life was much easier. But you cannot, because your prick thinks, not your head.

There’s just one more tiny thing. You are so proud of your wounds and scars you have got in fights, as proof of your masculinity. But you expect me to feel shame and hide my scars because they trouble you. You can do me a favor: lick my ass! I don’t deny, hide or lie about my scars. Because they are proof of my fights with life, as I became REAL WOMAN this way, namely the woman I would like to see myself ever! I don’t need greater justification than this.

 

Ps: According to my own and collective experience, women (be they cis- or transgender) generally are not so genitalia-fixated. So heterosexual transmen generally have less problem with finding an important other, and no wonder that many transwomen live in lesbian relationships.

Advertisements

Author: sophiataylor

I'm a pharmacist. I'm a transwoman. I'm more or less geek. I'm a stranger in a strange land. (But I love it!) I've became more and more combative, from the status of cutipie which I was a few years ago. If you don't like it, you can go away. /// Egy gyógyszerész vagyok. És egy transznő. Többé-kevésbé kocka. Idegen földön vagyok idegen. (De imádom!) Egyre harcosabbá váltam, a néhány évvel ezelőtti cukipofa állapotomból. Ha nem tetszik, el szabad menni innen.

17 thoughts on “A transznők is nők! / Transwomen are women!

 1. ” … És egy transznő. …” szerintem szimplán nő vagy.

  Like

 2. Az alap probléma az hogy el kellene dönteni kiaz “igazi ” férfi és ki az “igazi” nő! Más! A világgal az a baj, hogy a buták mindíg halál biztosak mindenben, az okosok meg mindíg mindenben bizonytalanok

  Like

  • Azt kell észrevenni, hogy semmiféle egységesen mérhető értékei nincsenek az “igaziságnak” ez esetben.
   Szerintem akkor igazi valaki, ha ismeri önmagát, önmagához hűen él és a saját jobbítására törekszik. (ezzel aztán a környezet kis mértékű jobbítása is együtt jár.) És az nem igazi, aki alakoskodik, szerepet játszik a környezetének, közben belül meg kong az ürességtől.

   Liked by 1 person

 3. Nem rontanám itt a levegőt, sok sikert a bloghoz.

  Like

 4. Esetleg érdemes lehet revideálnod a nézeted a kézfogással kapcsolatban. Én nőnek született nő vagyok, és nőként igenis azt értékelem, ha valaki – akár férfi, akár nő, akárki – nem akar úton-útfélen puszit kisajtolni (párszor életemben megjavítottam már a hátrafele-ugrási rekordokat), hanem például _embernek_ tekint és kezet nyújt. Én azt gondolom, hogy ha valaki kezet nyújt neked, ebben legtöbb esetben nem a férfinak nézést kellene feltételezned. Mondjuk abban igazad van (csak a beírásból ez nem derül ki), hogy sok férfi minden találkozáskor vagy elbúcsúzáskor kezet fog, a nők meg inkább csak első, vagy utolsó, vagy formális találkozásokkor teszik ezt, a mindennapos (ami jelenthet akár havi egyszerit is) barátnővel találkozáskor csak szóbeli üdvözlés van (és puszi sem).

  Liked by 1 person

  • Igen, nem finomítottam végtelenségig minden részletet, a düh vezette az írásom.
   Pontosan erre a mindennapi lekezelésre értettem.
   A formális kézfogás teljesen rendben van nekem is. Itt inkább azokra értem, akikkel ismerjük már egymást, és kezet nyújt. Akkor szoktam azt mondani, hogy már bemutatkoztunk korábban. És hány ilyen volt már! És még ők sértődtek meg ezen…

   Like

 5. ” illetve sok transznő leszbikus kapcsolatban él.”
  Ezzel vitatkoznék, tekintve, hogy tapasztalataim szerint a leszbi nők is szélsőségesen elutasítók.

  Like

  • Természetesen vitatkozhatsz. És természetesen én is úgy tapasztaltam, hogy a leszbikus cisznők a jó fejek két csoportjába sorolhatók. Az egyik aki tényleg jó fej, a másik meg akit jó’ fejbe kő vágni.
   Szóval valóban léteznek transz-exklúzív radikálfeminista leszbikusok, ők a szememben az egyik legnagyobb díszbalf* csoport. De azért mind a radfemek, mind az LMBT+ közösség helyre rakta azért őket. És sokkal több transz-inklúzív leszbikus emberről/csoportról tudok, mint eutasítóról.
   Mondjuk az tény, hogy amikor aktívan benne voltam a transz-közösség és az egyesület szervezésében, a legtöbb támadást pont leszbikus “szövetségesektől” kaptuk. Lehet hogy ideológia okokból, vagy azért mert úgy érezték, hogy az önállóan fellépő transzok miatt nekik kisebb szelet jut majd a tortából, ezek a személyek megmutatták, hogy a jó fejek második csoportjába tartoznak.

   Like

 6. Nekem csak a rossz fejekhez volt “szerencsém”… fél éve még megkerdeztelek volna, mondd már meg, hol találni jobbakat, mert
  nekem kizárólag keserű tapasztalataim voltak velük… de mára eljutottam már addig, hogy ne merjem többször keresni a társaságukat 😦

  Like

  • 😥
   Sajnálom… ismerős az érzés, bár én mindig adok egy újabb esélyt az életnek, hogy elbaltázhassa.
   Meg az is igaz, hogy én nem kifejezetten leszbikus közegben mozogtam soha, így aztán azok a leszbikusok, akikkel személyes kapcsolatom van, alapjáraton transz-barát emberek.

   Like

 7. Hmm. Talán mégis meg kellene isnernem őket…? 🙂
  Fontolóra veszem nyárra (addig levegőt venni sincs időm; munka mellett járok suliba, s ez az utolsó tanév).

  Liked by 1 person

Tied a mikrofon / You own the mike now

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s