Trans – Power – Fist

Transfeminist fury

Ki a félcédulás?! / Who’s the loony?!

6 Comments

Tudod, ki a félcédulás?!

To English version

Hát nem én, az biztos. Legalábbis nem jobban, mint bármelyik úgymond “normális” aki teszi itt a törvényt meg az eszét.

Most miért is írom ezt ilyen felháborodva? Miért, te tán örülnél neki, ha ahhoz, hogy önmagadhoz való jogod azzal járna, hogy pszichiátriai betegnek nyilvánítsanak? A születési anyakönyved mellé rögtön kapnál egy mentális betegségi diagnózist? Sőt, már csak annak meglétében állítanák ki? Ahogy kirántanának a jó édes anyádból, még ott, a szülőszobában, véresen, kábán, a fájdalmaitól gyötörve aláíratnának vele egy papírt, hogy a kis tökös vagy nunis névadásának jogáért cserébe vállalja, hogy a gyerek mentális beteg, és a társadalom ekként kezelje. És ő aláírja, csak hogy végre szabaduljon abból a szar szituból, a fájdalomból, a megaláztatásból.

HÁT EZÉRT BAZDMEG!

MERT NEKEM EZT KELLETT VÉGIGJÁTSZANOM!

Mert nekem, ahhoz hogy azt a nevet használhassam és abban a nemben élhessek, amit a magaménak érzek, magamnak kellett folyamodnom a saját mentális beteg diagnózisért. És megtettem. Addig jártam a mentálhigiénés szakemberekhez, és fizettem, mire kiállították a félcédulámat. És én (kis naiv hülye!) még örültem is neki! Mert ez volt az útja, hogy megszabaduljak a nyomoromból.

Persze lehet tényleg hülye vagyok, hogy lemondtam a férfilét privilégiumairól és bevállaltam mindazt a szopást ami a női léttel jár. Sőt, a nők között is másod- vagy harmadrendű léttel. Hiszen meddő is vagyok (ezt a kibaszott értékvesztést kapd ki!) meg nem is vagyok “igazi nő”… Hát, tán gyártósoron készültem fröccsöntött műanyagból, vagy mi a rák? Amúgy is ki a halál fasza vagy te, hogy eldöntsd a valódiságomat?!

De akkor a legalább transzférfi sorstársaimnak, akik a női létet hagyták ott, valamiféle nívódíjban kéne részesülniük. Hiszen ők “felfele törnek” a társadalmi ranglétrán, ahogy a tesztoszteron-hajtotta világból részt követelnek maguknak. (Ahogy a nagypofájú Sarah Silverman álmodja, és egyszerű fizetés-javító manőverként adja elő azt a sok szopást, amivel ez a folyamat jár…) De őket is ugyanez a megalázás ér. Meg amúgy is, ők sem igaziak, meg csak férfinak tűnő nők… Hát, anyád az! Legtöbbjük jobb pasi, mint te bármikor lehetsz. Mert szoptak eleget nőként, ismerik a “mélyrepülés örömét”. Ezért tudják, mi kell a nőnek, baszki. És ezen a farkad lóbálása sem változtat. Amúgy is lehet, hogy sok szenvedés után nekik jóval nagyobb van, mint neked, hülyegyerek.

Szóval ahhoz, hogy nekünk megadassék a jog önmagunkhoz, hülyének kell vallani magunkat.* Sőt, a gyerekeknek is. “Identitászavarosnak”. Észnél vagy, bazdmeg?! Jobban tudják magukról, kik ők, mint a kortársaik 95%-a! Tudatosabbak gyakran még a felnőtteknél is. Nem nekik vannak identitászavarai, hanem annak a társadalomnak, amelyik a saját egyéniségük helyett egy mesterséges konstrukciót akar rájuk erőszakolni kívülről.

És akkor még nem is hörögtem azoknak a szívásáról, akik esetleg nem a férfi/nő dobozok közül az egyikből a másikba költöznének át, hanem a kettő közé, egyikbe se vagy pont leszarják az egészet.

Ezért dühöngök. Meg azokon a sorstársaimon, akik nem látnak túl az orruk hegyénél Mert ők csak azt látják, hogy ebben a rendszerben tudnak hozzájutni a nemük elismeréséhez, a kezeléséhez. És ragaszkodnak a szégyenbélyeghez. Talán valahol a lelkük legmélyén maguk is elhiszik, hogy ez szégyen, betegség, elmebaj, ezért.
ÉBRESZTŐ, KISANYÁIM, KISAPÁIM! Teliberakottul nem szégyen, nem elmebaj! Csak azért mert annak idején néhány önjelölt potentát ezt találta ki. Még az is lehet, hogy akár segítő szándékkal, mert korukban ez progresszív volt. Az utódaik viszont a hatalmuk, a más emberek élete feletti kontroll (fölöttünk, vedd már észre, te szerencsétlen!) gyakorlására meg mocskos anyagi előnyszerzésre használják ezt.
Vedd már észre, barátom, hogy azért, mert most így megy a rendszer, nem szükségszerű, hogy ez így is folytatódjon. A folyamathoz nyújtott segítségnek nem előfeltétele, hogy bevállald a retardációs tagozatot! Nem Isten teremtette így a hat és feledik napon! Legalább te, aki itt szopod a túrós lófaszt az egész miatt, legalább te ne akard, hogy az utánad jövők is ugyanezt szenvedjék végig! Milyen ember vagy már?! Ember vagy te egyáltalán, hogy ezt akarod másoknak?!

Szerencsére néhányan a világ jobbik felén elég erősen hallatták a hangjukat. Annyira, hogy a WHO is meghallja. És ha minden jól megy, 2017 után kiveszik a BNO-ból azokat a részeket, amik alapján be kellett vállalnunk az önmagunkért folytatott küzdelemben a díszhülye medált. Kivéve a gyerekeket. Azokat az okos, öntudatos gyerekeket, akik már fiatalon átlátnak azon a szerkezeten, amit a világ nyomat beléjük, rájuk és köréjük.

Értük kell még küzdeni, ha magadért nem is, meg más – elvileg – felelősségteljes és döntésképes felnőttekért nem is. Ha nem teszed meg, nem hallatod a hangod, kimondom kerek perec: szarember vagy.
Én küzdök. Ezen belül basztatlak téged is, hogy nyíljon már ki a szemed, itt elnyomás zajlik! És ezt nem hagyom annyiban. Ha ezért veled kell üvöltenem, téged kell, hogy falhoz csapjalak, mert akadályozol, megteszem.

Huh, egy apróság… tulajdonképpen végtelenül hálás vagyok, amiért abban a kibaszott nagy szerencsében volt részem, hogy nem Ukrajnába, vagy más hasonló országba születtem, ahol nem csak simán kell egy fecni arról, hogy hülye az ember, hanem ennek során valóban pokollá teszik a szerencsétlen nemének elismeréséért küzdő életét. Akit érdekel, itt egy angol nyelvű cikk róla.

* A hétvégén, október 18-án szombaton volt az idei STP (Stop Trans Pathologization!) akciónap, aminek keretén belül kiemelt téma volt a transznemű gyerekek patologizációjának megszüntetése.

DSM-V-209x300

Y’know who’s the loony?!

Not me, that’s for sure! Or not more than any other so-called “normal” people, who plays the genius here.

Why I write this so this with such an indignation? Heck, would you be happy if you have to become a psychiatric patient just to be yourself? If you had got a diagnose of a mental illness linked to your birth certificate? What’s more you would have got your certificate if you had a mental diagnose? When you had been pulled out from your mother, right there in the labour room, a paper should have been pushed under her nose to sign that  for exchange for the right to give name to the little ballsy or pussy, she accepted that her child was mentally ill? And she would sign it just to escape that shit of a situation, the pain and humiliation.

THAT’S WHY, SINCERELY FUCK YOU!

BECAUSE I HAD TO PLAY THIS ALL ALONG!

Because just to use the name andt to live in the gender I feel truly mine, I myself had to apply for the diagnosis of mental illness. And did this. I went to mental health professionals and paid to them until I had got my certificate of lunatism. And I – a little naive fool – even was happy about it. Because this was the way to get out of my distress.

OK, I can be loony, because I have given up the privileges of being a man and taken in what comes with being a woman. What’s more I can only be 2nd or 3rd class woman. Because I’m infertile (that’s the fucking impairment!) and I’m not even a “real” woman. Well, was I made of plastic on a production line, or what the hell? By the way, who the dick of the reaper are you to decide my authenticity?!

But then at least my transmen companions, who left the live of a woman, should get some award of excellence. Because they “break up” on the social ladder, as they claim their part of the testosterone-driven world. (As the loudmouthed Sarah Silverman dreams it, and presents as a simple maneuver for rising the salary the full load of dicksucking, which comes with this process.) But they’re humiliated the same. And they also aren’t “real” just women who seems men… Well, your mother is that! Most of them are better guys than you can become ever! Because they sucked the same as the women so they know the “joys of downturn”. Fuck, they know what a woman likes to. And it can’t be changed by the dangling of your prick. By the way, they even should have bigger than you after all of suffering, you fool!

Therefore, in order to live in our true gender we have to declare ourselves nuts.*

Moreover, the children also have to do this. They have “identity disorders”. Fuck, have you gone mad?! They know better themselves than the 95% of their contemporaries. They’re often more conscious than the adults. They are not who have identity disorders but the society which wants to force to them an artificial construct from the outside.

I don’t even rattled about those who don’t want to choose of the two boxes to migrate from one to the other, but between the two, neither of them or just take a shit on the whole.

That’s why I’m raging. And because of those companions of mine, who are unable to see farther than their noses. They can only see this process is required to get their gender recognised. And they stick to their stigma. Because they even believe in the depth of their souls that their condition is a disorder, a shame, insanity.
WAKE UP, PALS & GALS! It definitely, totally fucked isn’t insanity and shame! It’s just because some self-appointed experts made up this. It even could be helping intent because this was progressive that time. However, their heirs just use this to keep their power and control over other people (over US, you must see, you wretch!) and to get dirty monetary advancements.
My friend, you must see just because the system is this now, it’s not necessary to continue in the future. Taking part in the faculty of retardation isn’t natural prerequisite of the transitioning process. It isn’t created by God on the 6.5th day! At least you, who suck(ed) the cruded horsedick because of this, don’t want others to suffer the same! What kind of a human you are?! If you wanted this to others, are you human at all ?!

There are some on the haier part of the world, who let voices be loud, luckily. Loud enough to be heard by the WHO. If everything goes according to the plan, those parts of ICD will be removed in 2017 which make us to take on the medal of honorary cretin.

Except the children. Those clever, self-conscious children, who can in their so early age see through the false constructs which pressed into, onto and around them by the society.

You must struggle for them, even if you don’t fight for yourself and other – theoretically – responsible and decisive adults. If you didn’t do this, give your voice, I had to say straight: you’re the shit kind of a human.
I struggle. This includes your screwing, to make your eyes open at last, and see: an oppression is happening here! And I can’t let it go. If I had to shout with you, to smash you to the wall because you hinder me, I do these.

Uh, a little thing… anyway, I had to be grateful for my fucking huge luck, that I wouldn’t have birth in Ukraine or in a similar country, where not only have to get such a certification of idiotism but really turns the applicants live to hell. Here’s an article about it.

* There was STP (Stop Trans Pathologization!) action day on 18th October. Highlighted topic was the removing of pathologization of transgender children.

Advertisements

Author: sophiataylor

I'm a pharmacist. I'm a transwoman. I'm more or less geek. I'm a stranger in a strange land. (But I love it!) I've became more and more combative, from the status of cutipie which I was a few years ago. If you don't like it, you can go away. /// Egy gyógyszerész vagyok. És egy transznő. Többé-kevésbé kocka. Idegen földön vagyok idegen. (De imádom!) Egyre harcosabbá váltam, a néhány évvel ezelőtti cukipofa állapotomból. Ha nem tetszik, el szabad menni innen.

6 thoughts on “Ki a félcédulás?! / Who’s the loony?!

 1. A bejegyzésed nyomán eszembe jutottak azok a “special snowflake sorstársak”, akik masszívan tátognak, hogy “dehátakkorhogyanmilyenjogonjutokhozzáakezeléseimhez?!” és pofákat vágnak, meg azzal hergelik saját magukat és egymást, hogy például a buccs leszbikus nők majd elhappolják előlük a drága hormont, bla-bla. Foggal-körömmel ragaszkodnak, hogy bélyegzővasat nyomjanak az oldalukba. Gyá. Mintha attól lennének “az igaziak”… Jó nagy tré van, de általánosságban is, hogy majd’ mindenki megmondóembert meg testrendőrséget meg még miatökömöt játszik. A fenti “aleszbikákelraboljákahormonozásilehetőségem” műpara kb. havonta előjön egy adott transzférfiak only közösségben. Már kib* unom. És ha merem azt mondani, hogy transz*-nak lenni nem (avagy nem feltétlenül) a végletes testutálatot jelenti, akkor elszabadul a pokol – és “denekemkellaszégyenbélyegbibibíbezzegtenemkapsz”. Ráadásul ez egy multikulti csoport, egyeseket nem pszichiáterek piszkálnak és nem a 64-est gyűjtik, mint minálunk szokás…

  Liked by 1 person

  • FtM-only közösségben nem vagyok otthon. Sőt MtF-onlyban sem. 😀 Valahogy nem bírom az egysíkúságot.
   De ha azt nem tudják felfogni, hogy rohadtmód nem kellene semmilyen “szakértő által” felállított diagnózis, meg “engedély” a szükséges kezelésre, csak az ő megalapozott igényük a változásra. Nyilván azért lesz BNO-kódja, mert valamilyen indoklásra kell felírni a készítményeket, beavatkozásokat. De nem mentális zavarként kezelik.
   Viszont ha srácok ezt képtelenek felfogni, akkor elég debilek szegénykéim. Ha meg a tesztójukat a butchoktól féltik, akkor tényleg érdemelnek egy mentális diagnózist, de nem az F64.00-t, hanem az F22.00: Paranoia (delúziv zavar), F2280-t Egyéb perzisztáló (tartós) paranoid (delúziv) zavar vagy F2290: Nem-meghatározott perzisztáló (tartós) paranoid (delúziv) zavar közül amelyik szimpatikus…
   Testrendőrséget is játszhatnak éppen, a saját testük felett. De csakis ott. Máséhoz pont annyi közük van, mint az övékéhez mondjuk nekem.
   Ja, különleges hópihék. Azok, hát. Én meg agyhúgykövet kapok tőlük. Érdekes módon a privilegizált csoportokban sokkal kisebb számban fordulnak elő, nem is értem miért… 🙂 Nyilván mert “a standardtól lefelé” kevésbé akarnak különlegesek lenni a népek. Aki meg bevállalja, az már tényleg különc minimum. Ja, és elég egy melegebb fuvallat, az összes hópihe úgy elolvad, mint a sicc. Ha különleges, ha átlagos.

   Like

   • Ami az “X-csoport only”-t illeti, én sem vagyok otthon… Én sem bírom, ja, pont ezért. De néha kell a belsős, kiteregetős, nagyon személyes infó – az meg épp ott van. *facepalm* Külön megérne egy rage-hozzászólást, hogy mégis hogyan fogja be a pofáját az ember egy ilyen térben, ha ő maga enbé vagy enbé módra fogja fel a férfiasságot. Bizonyítványmagyarázás, az kell nekik, nesze. “Enbé vagyok, de… de… én csak… hasonló utat, hasonló irányt járok ám be… mint ti. Igen. Khm, hát… bocsi. Szóval a kérdésem az, hogy…”(Höh.)

    Like

 2. Pingback: Ha most lennék tizenéves / If I was teenager now | Trans* - Power - Fist

 3. A transzneműség és a paranoia között korreláció léphet föl, mivel a folytonos üldözöttség-érzés akkor is megmaradhat, ha valójában éppen nincs rá ok.
  Az élet játék, alapvetően két szerepet ismer a többség, a férfiét és a nőét. Harmatgyöngén játszanak még az általuk elfogadott szerepeikben is. Mocskos, slampos, káromkodó, otromba, nőietlen “nők” és gyáva, felelősségtől ordítva menekülő, felnőni képtelen hülyegyerek “férfiak” hada tiltakozik a transzneműek ellen. Pedig ők maguk a nem igaziak. Nem igazi emberek. Majmok.

  Néha elgondolkodom, hogy ha egy amolyan vezérhím farkát szépen lenyesném tövig, életben hagyva a delikvenst, vajon ő attól egyből nőnek érezné magát? Hiszen ha csak egy testrész számít neki…

  Különben pedig tudjátok, szerintem mi jár annak, aki be akar skatulyázni.
  😀

  Like

  • Persze, van korreláció. De azért nem mindegy, milyen mértékű a dolog. Pl. a saját esetemben is simán elismerem a meglétét. Amikor a jelenlétemben súgdolóznak, azonnal az az érzés kerít hatalmába, hogy RÓLAM sutyorognak azok ott. Aztán persze azonnal jön az “És ha úgy is van, akkor mi van?” gondolata.
   Az operációd hatására nem hiszem, hogy nőnek érezné magát, hiszen az ellenkezik az identitásával. De férfinek sem. Teljes értékűnek semmiképp sem. Pontosan úgy érezné magát, ahogy valójában lenne: egy kasztrációs veszteség elszenvedőjeként.

   Like

Tied a mikrofon / You own the mike now

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s